Pažitka
Název:

Levandulové muffiny


Levandulové muffiny


Ingredience:
rozdrobené levandulové květy2,5 lžíce
mléko1 hrnek
máslo85 g
cukr krystal1 hrnek
hladká mouka1 hrnek
celozrnná mouka1 hrnek
vejce2 ks
prášek do pečiva1 sáček
sůl špetka
med1 lžíce
citronová kůra trošku
Krém:
vanilkový puding1 sáček
mléko0,25 l
plnotučný tvaroh ve vaničce125 g
máslo dle chuti
skořice1 lžička
cukr (moučkový) dle chuti
levandule1/2 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Levandule je pro mě jedna z nejkrásnějších a nejvoňavějších květin. Připomíná mi dovolenou u moře i horké letní dny, když zrovna není hezky. Teď je ale pořádné vedro a levandulové muffiny by proto mohly být ideálním dezertem. Nejsou příliš sladké a nádherně voní.

Do hrnce nalijte mléko, přidejte 2,5 lžíce levandule, máslo a med. Nechte pomalu přicházet k varu. Krátce povařte a odstavte, aby vám směs začala pomalu chladnout. V míse smíchejte všechny suché ingredience. Po vychladnutí přidejte levandulovou směs spolu s vejci. Plňte do košíčků a pečte na 180 stupňů cca 15 minut – vyndejte, až bude povrch muffinů pevný a zlatý. Nepečte však příliš dlouho, aby nebyly vysušené.

NÁVOD NA KRÉM:
Z pudingu, mléka a cukru uvařte hustou směs (jako když vaříte normální puding, akorát s menším množstvím mléka – bude velmi tuhý). Po vychladnutí zašlehejte máslo a tvaroh. Poté přidejte skořici a levanduli. Nechte lehce ztuhnout v lednici a zdobícím sáčkem aplikujte na vychladlé muffiny.

Hotové muffiny ozdobte celými kvítky. Pokud máte odvahu, klidně je můžete i sníst. Já je však před konzumací radši sundám.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Chotová

    zavřít okno