Pažitka
Název:

Levandulové sušenky


Levandulové sušenky


Ingredience:
květy levandule2 lžíce
máslo180 g
třtinový cukr100 g
hladká mouka230 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Fialová. To je barva levandule. Fialovou barvu, jako takovou moc nemusím. Ale levanduli miluji! Miluji její omamnou vůni, její barvu, miluji pohled na levandulová pole a mám ráda hemžení čmeláků na rozkvetlých keříčkách! Když jsme dnes šli pro Lucinku do školy, pochválila jsem paní sousedce její nádhernou levanduli.

Proto, že jsem jí chtěla udělat radost. Ostřihávala kvítky a mě to nedalo projít kolem ní jen tak. Měla velikou radost! A o tom to je, potěšit jen tak lidi, byť jen milým slůvkem :-) Nic jsem neočekávala! Ale ona mi řekla, že si mám kytičku natrhat. Nechtěla jsem, nechválila jsem proto, že bych něco chtěla dostat. Ale když mi řekla, že si mám opravdu natrhat, udělalo mi to strašnou radost! Takže dnes jsme si domů donesli kytičku nádherné levandule. A jak to tak bývá, jsou náhody. Volala jsem to mojí mamce. Voláme si takové naše malé radosti :-) A mamka mi řekla, že zrovna má u sebe recept na levandulové sušenky. Poslala mi jej a já neodolala a hned jsme se do nich dnes pustili. A pokud chcete tyto sušenky také vyzkoušet, přináším vám recept. Na sušenky dostanete chuť je chvilinku po té, co je vložíte do trouby,protože se začne uvolňovat nádherná vůně másla proložená vůní levandule :-)
 
Máslo si necháme povolit, otrháme kvítky levandule a smícháme s povoleným  máslem. Přidáme cukr a mouku a zpracujeme v těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Poté těsto vyndáme, připravíme si dva válečky, obalíme je v třtinovém cukru a znovu vložíme do lednice ztuhnout. Poté nakrájíme válečky na kolečka o síle cca 0,5 - 0, 75 cm, dáme na plech a ve vyhřáté troubě na 160 stupňů pečeme zhruba 20 - 25 minut.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno