Pažitka
Název:

Levandulovo-tymiánové sušenky


Levandulovo-tymiánové sušenky


Ingredience:
Ingredience:
máslo210 g
cukr moučka100 g
hladká mouka se špaldovou 1.1250 g
bramborový/kukuřičný škrob1 lžíce
žloutek1 ks
citrónová šťáva1 lžíce
kůra z citrónu1 hrstička
sůl1 špetka
čerstvá levandule1 lžíce
citrónový tymián1 lžíce
Postup přípravy:

V naší domácnosti se moc nemlsá. Když už se rozhodnu něco upéct, tak to musí být něco co dlouho vydrží a nebo to můžu rozdat. Tyto sušeny splňují oba předpoklady a navíc je můžu zabalit do krabičky jako úplatek pr naši malou dceru. Ve své podstatě se jedná o úplně obyčejné máslové sušenky, které jsou ale plné neobyčejných a pro někoho možná nezvyklých vůní. Za inspiraci děkuji blogu Kitchen story.

Ze všech ingrediencí vypracujte těsto, které musíte nechat odpočinout v lednici. Těsto je nejdříve hodně lepkavé. Nechte ho chvíli vychladnout a pak z něj vypracujte válečky o průměru cca 5 cm. Ty zabalte do folie a vraťte do lednice. Minimálně na hodinu, ale klidně vydrží i den či dva.
Z pevného těsta krájejte ostrým nožem kolečka cca 8 mm tlustá.
Kolečka položte na nepřilnavý plech nebo pokryjte pečícím papírem.
Mezi kolečky nechte prostor, protože pečením trochu naběhnou.
Pečte při teplotě 200 stupňů dorůžova.
Je to opravdu otázka několika minut, tak se od trouby raději nevzdalujte.


Vychladlé sušenky vydrží ve vzduchotěsné nádobě i několik týdnů, však buďte si jisti, že budou mizet závratnou rychlostí.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno