Pažitka
Název:

Libanonský chléb s koprovým dresingem


Libanonský chléb s koprovým dresingem


Ingredience:
Ingredience:
libanonský chleba dle potřeby
krůtí šunkapár plátků
hlávkový salát dle potřeby
gouda s vlašskými ořechypár plátků
jablko nakrájené na plátky dle potřeby
řecký jogurt dle potřeby
čerstvý kopr dle chuti
citronová šťáva dle chuti
sůl špetka
Postup přípravy:

Často přemýšlím nad tím, co připravit k večeři, abych nejedla pořád to samé a aby to bylo zároveň zdravé a lehké. Protože kdo by chtěl jít spát s plným břichem, že? A tak jsem vymyslela tuhle úžasnou kombinaci libanonského chleba, koprového dresingu a jablíček. Libanonský chleba seženete běžně v každém supermarketu a naplnit si ho můžete v podstatě čímkoliv. Od pečeného kuřecího masa až po kopec zeleniny. Porce záměrně neuvádím. Každý toho sní totiž jiné množství a proto si chleba můžete "napěchovat" dle libosti.

Placky libanonského chleba položíme na pánev a chvilku je zahřejeme. Pak placky rozřízneme napůl a nožem je rozevřeme. Vznikne nám kapsa, kterou budeme plnit. Dresing si připravíme smícháním řeckého jogurtu, nasekaného kopru, limetkové šťávy a soli. Takto připraveným dresingem naplníme každou kapsu. Nyní už si kapsu můžete naplnit čím budete chtít. Já jsem zvolila krůtí šunku, salát, goudu a jablíčko. Kapsy spojíme párátkem a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno