

| Ingredience: | |
| kuřecí křídla | 6 ks |
| kuřecí paličky | 6 ks |
| želatina bez vaření | 1 ks |
| mletý bobkový list | špetka |
| nové koření | špetka |
| pepř celý | špetka |
| zelenina pod svíčkovou | |
| ocet | |
| sůl | |
| mletý pepř | |
| cibule |
Huspeniny, tlačenky a jiné vás nelákají? Třeba změníte názor, když si uděláte tu svou pravou domácí.
Omyté kuřecí paličky a křídla zalijeme studenou vodou, přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme doměkka. Jakmile je vše uvařené, přecedíme.
Měkké kuřecí kousky vyjmeme z vývaru, masíčko obereme a pokrájíme na kousky.
Odebereme 700 ml scezeného vývaru a necháme zchladnout. Z tohoto množství dáme do misky stranou cca 250 ml vývaru a smícháme jej s želatinou na vaječnou tlačenku nebo s čirou želatinou. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií nebo vytřeme olejem.
Zeleninu pod svíčkovou a pokrájené kousky masa promícháme s vývarem. Přidáme pak do vývaru s nabobtnalou želatinou a vše dobře promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem.
Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout přes noc do ledničky. Huspeninu z kuřecího masa a zeleniny nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí, pepřem a případně octem.
Doboru chuť!