Pažitka
Název:

Likér z višní a černého rybízu (griotka)


Likér z višní a černého rybízu (griotka)


Ingredience:
Ingredience:
višně a černý rybíz2 kg
plátky mandlí100 g
kůra z pomeranče1/2 ks
rum1 l
cukr500 g
Koření:
nalámané skořice1 hrstka
hřebíček1 hrstička
plátky zázvoru1 hrstička
citronová kůra1 ks
Postup přípravy:

Domácí griotku jsme dělávali vždy jen z višní. Byla skvělá. Jenže višní všude ubývalo, dneska natrhám tak misku a někdy ani ne plnou. Tak jsme vyzkoušeli před dvěma lety přidat černý rybíz a likér je opravdu luxusní. A hlavně, pak to nacucané ovoce, to je síla.

Omyté ovoce, koření, mandle a kůry vložíme do velké sklenice, cukr rozmícháme v rumu a nalijeme na ovoce. Uzavřeme a necháme v místnosti při pokojové teplotě stát 6 týdnů. Občas promícháme. Pak přes plátýnko slijeme do skleněných láhví a uzavřeme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno