Ingredience: | |
višně a černý rybíz | 2 kg |
plátky mandlí | 100 g |
kůra z pomeranče | 1/2 ks |
rum | 1 l |
cukr | 500 g |
Koření: | |
nalámané skořice | 1 hrstka |
hřebíček | 1 hrstička |
plátky zázvoru | 1 hrstička |
citronová kůra | 1 ks |
Domácí griotku jsme dělávali vždy jen z višní. Byla skvělá. Jenže višní všude ubývalo, dneska natrhám tak misku a někdy ani ne plnou. Tak jsme vyzkoušeli před dvěma lety přidat černý rybíz a likér je opravdu luxusní. A hlavně, pak to nacucané ovoce, to je síla.
Omyté ovoce, koření, mandle a kůry vložíme do velké sklenice, cukr rozmícháme v rumu a nalijeme na ovoce. Uzavřeme a necháme v místnosti při pokojové teplotě stát 6 týdnů. Občas promícháme. Pak přes plátýnko slijeme do skleněných láhví a uzavřeme.
Podrobné info: