 Název:
    
    Název:Lilek se špenátovou ricottou
             Ingredience:
          
	
  	    Ingredience:            
              | Ingredience: | 
| menší lilek | 1 ks | 
| špenát | 100 g | 
| ricotta | 150 g | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | dle chuti | 
| medvědí česnek (sušený) | dle chuti | 
| bazalka | dle chuti | 
| olivový olej | dle potřeby | 
| rajčata | dle potřeby | 
| Rajčatová omáčka: | 
| šalotka | 1/2 ks | 
| loupaná rajčata | 100 g | 
| provensálské bylinky | dle chuti | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | dle chuti | 
            
        Postup přípravy:Když hledáte recept na letní jídlo a salátů už jste se přejedli, mohla by být tato inspirace to pravé. Opečené plátky jemného lilku jsem spojila s delikátní chutí ricotty a šťavnatého špenátu.
	
        
- Lilek nakrájejte na 1 cm silné plátky, z obou stran lehce posolte a nechte 30 minut vybrečet.
- Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek z obou stran osušte, rozložte na plech a lehce pokapejte olivovým olejem. Posypte medvědím česnekem a pečte 10 – 15 minut.
- Špenát spařte ve vroucí vodě, sceďte a ponořte do studené vody. Důkladně vymačkejte tekutinu a nakrájejte nadrobno. Špenát promíchejte se špenátem, dochuťte pár lístky bazalky, solí a pepřem.
-  Rajče nakrájejte na slabé plátky. Plátky lilku prokládejte náplní a rajčaty. Spíchněte špejlí.
- Na omáčku nechte zesklovatět šalotku na troše olivového oleje, přidejte rajčata, dochuťte solí a pepřem, bylinkami a chvíli povařte.
Podrobné info:Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
    
	 zavřít okno
   
    zavřít okno