Pažitka
Název:

Lilek à la Jean


Lilek à la Jean


Ingredience:
Ingredience:
lilek1 ks
česnek dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Jeden z nejúspěšnějších receptů je určitě lilek podle mého manžela Jeana. Dnes jsem ho připravila na oběd a rozdělím se i s vámi.

Lilek rozkrojíte, do půlek vyříznete (ale neprořízněte!) několik zářezů, ty naplníte plátky česneku, osolíte, opepříte, zalijete dostatečně olejem a ve vyhřáté troubě na 200°C pečete asi 45 minut. Můžete zakrýt i alobalem.
Nejlépe chutná s čerstvým pečivem nebo jako příloha ke grilovanému masu.
Bon appetit.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Dagmar Derré

    zavřít okno