Pažitka
Název:

Lilková pomazánka s hermelínem

vegetariánský recept


Lilková pomazánka s hermelínem


Ingredience:
Ingredience:
hermelín1 ks
máslo kousek
pečený lilek1 ks
sušená rajčata pár
česnek2 - 3 stroužky
čerstvá bazalka nebo petrželka hrstka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Skvělá pomazánka, se kterou překvapíte nejednu návštěvu....

Lilek rozpůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky a posolíme. Necháme vypotit, poté otřeme papírovou utěrkou, potřeme zlehka olivovým olejem a dáme péct do trouby na 220°C. Upečeme dohněda.
Dužinu vydlabeme a necháme zchladnout. Do mixéru vložíme pokrájený hermelín, máslo, bazalku, česnek, sušená rajčata a chladnou dužinu lilku. Osolíme a rozmixujeme dohladka.
Podáváme s pečivem, nejlépe s opečenou bagetkou nebo toastem.
Poznámka
Lilky můžete upéct do zásoby, dužinu vydlabat, napěchovat do skleniček, zalít olivovým olejem, uzavřít a uchovat v lednici. Vydrží i několik týdnů.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno