

| Ingredience: | |
| větší lilek | 1 ks |
| rajčátka | 4 ks |
| bylinky | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| olej s česnekem | dle potřeby |
| zelené olivy | 8 ks |
| čerstvý koriandr | dle chuti |
Salsa je výborná a můžete ji používat například jako přílohu k masům.
Lilek omyjeme a dáme pod gril. Poté lilek sejmeme z grilu, odstraníme slupku a dužinu najemno pokrájíme. Můžeme lilkem také opéci na pánvi a podobně připravit jako na grilu. Rajčata koriandr nasekáme na kousky. Přidáme propláchnut zelené olivy. V misce vše promícháme a zakapeme olivovým olejem s česnekem podle Jany Remkové. Podáváme k vepřovému nebo kuřecímu masu nebo jen tak s pečivem.
Podrobné info: