Pažitka
Název:

Lilkové rolky se slaninou


Lilkové rolky se slaninou


Ingredience:
Ingredience:
menší lilek2 ks
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej trochu
slanina100 g
čerstvý kozí sýr100 g
Postup přípravy:

Když k nám měli přijít přátelé hledala jsem nějaký recept na zajímavý překrm, nejlépe nějaké rolky nebo tak něco, nic se mi až tak nelíbilo takže jsem si dala dohromady dva recepty a vznikl tenhle recept. Předem upozorňuji , že rolky jsou dobré hlavně teplé nebo vlažné, čím déle stydnou není to už ono,ale myslím, že zmizí rychleji než mrknete.

Nejprve si dáme na 30 minut vypotit lilky - lilky nakrájíme na tenčí plátky a ty posypeme z obou stran solí. Po půl hodince se orosí/vypotí a tuto tekutinu otřeme papírovou utěrkou. Lilky musí být dokonale suché z obou stran. Pak si předehřejeme troubuna 200°C. Připravíme si velkou pánev na které nasucho z obou strach opečeme lilky dozlatova. Dáme stranou ,aby trochu vychladly. Mezitím si připravíme zapékací mísu a ochutíme pepřem sýr (jen v malé mističce rozetřeme sýr s trochou pepře).

Na plátky lilků poklademe plátek slaniny, velikost upravíme podle velikosti lilků. Na slaninu dáme po celé délce trochu sýra a zavineme , propíchneme špejlí či párátkem a dáme do zapékací mísy. Ideálně spojem dolů, takto naplníme všechny plátky. Až budou naskládané do zapékací mísy pokapeme je trochou olivového oleje a dáme zapéct do trouby, trvá to asi 15-20minut. Po vytažení z trouby ihned podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno