

| lilek | 1 ks |
| schwarzwalská šunka (slanina apod.) | plátky |
| mozzarella | 1 ks |
| sušená rajčata naložená v oleji | dle potřeby |
| česnek | 2 stroužky |
| čerstvá bazalka | hrstka |
| olivový olej | trochu |
| sůl | špetka |
| Ingredience: |
Podáváme třeba s pečivem nebo jenom se zeleninovým salátem.
Lilek nakrájíme na 1cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. Poté je vysušíme papírovou utěrkou. Potřeme z obou stran olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené na 220°C.
Plátky lilku vyjmeme z trouby a potřeme rozmačkaným česnekem, stačí z jedné strany. Každý plátek lilku položíme na plátek šunky, na něj dáme kousek mozzarelly, bazalku a sušené rajče. Já si mozzarellu trochu vždy osolím, ale není potřeba. Svineme a sepneme závitek párátkem. Opečeme na mírnějším plameni ze všech stran, a jakmile by měla mozzarella tendenci vytékat, vyjmeme.