Pažitka
Název:

Lilkové závitky


Lilkové závitky


Ingredience:
lilek1 ks
schwarzwalská šunka (slanina apod.) plátky
mozzarella1 ks
sušená rajčata naložená v oleji dle potřeby
česnek2 stroužky
čerstvá bazalka hrstka
olivový olej trochu
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Podáváme třeba s pečivem nebo jenom se zeleninovým salátem.

Lilek nakrájíme na 1cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. Poté je vysušíme papírovou utěrkou. Potřeme z obou stran olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené na 220°C. 
Plátky lilku vyjmeme z trouby a potřeme rozmačkaným česnekem, stačí z jedné strany. Každý plátek lilku položíme na plátek šunky, na něj dáme kousek mozzarelly, bazalku a sušené rajče. Já si mozzarellu trochu vždy osolím, ale není potřeba. Svineme a sepneme závitek párátkem. Opečeme na mírnějším plameni ze všech stran, a jakmile by měla mozzarella tendenci vytékat, vyjmeme.


Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno