

| Těsto: | |
| žlotek | 4 ks | 
| bílek | 4 ks | 
| sůl (do bílků na sníh) | špetka | 
| cukr | 150 g | 
| mouka hladká | 160 g | 
| horká voda | 4 lžíce | 
| prášek do pečiva | 2 lžičky | 
| limetková kůra (1/2 limetky) | lžíce | 
| Krém: | |
| vanilkový pudink | 3 ks | 
| mléko | 650 ml | 
| cukr (dle chuti) | 8 lžic | 
| zakysaná smetana | 400 g | 
| pomazánkové máslo bez příchutě (mascarpone, tvaroh) | 1 ks | 
| máslo | 50 g | 
| limetka (všechna šťáva) | 1 ks | 
| Vrchní část: | |
| limetka | 1 ks | 
| cukr | 4 vrchovaté lžíce | 
| voda | 1,5 dcl | 
Honí tě mlsná? Vyzkoušej si dobrůtku s lehounkým piškotem a svěžím limetkovým krémem.
Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny, postupně k nim přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a limetkovou kůrou. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh a hmotu rozetřeme na pečicí papír. Pečeme v troubě na 160°C cc 15 minut - dokud povrch nezrůžoví.
Vanilkové pudinky smícháme s 1/3 mléka a cukrem a vlijeme do horkého zbytku mléka. Vaříme do zhoustnutí, pak nahoře posypeme moučkovým cukrem, aby nevznikl škraloup.
Po vychlazení do pudinku vešleháme kysanou smetanu, limetkovou šťávu, změklé máslo, pomazánkové máslo a případně podle chuti dosladíme. Pokud je krém moc hustý, přidáme do něj ještě zakysanou smetanu (nebo máslo).
Ze 4 lžic cukru a 1,5 dl vody svaříme hustší sirup a tři minuty v něm povaříme limetku - tu předem nakrájíme na co nejtenčí plátky i s kůrou.
Na vychladlý piškotový plát rozetřeme pudinkový krém a vršek poklademe plátky povařených limetek. Kdo chce, můžeme ještě zalít želatinou ochucenou citronovou nebo limetkovou šťávou a cukrem.
Podrobné info: