Pažitka
Název:

Limetkový cheesecake


Limetkový cheesecake


Ingredience:
Ingredience:
kakaové sušnky Derby1 balení
máslo150 g
plnotučný tvaroh500 g
ricotta700 g
cukr krupice150 g
vejce3 ks
limetka2 ks
Postup přípravy:

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.

Dnešní recept na limetkový cheesecake není žádnou převratnou novinkou, ale jedná se o notoricky známou klasiku. Pro mne je cheesecake jeden z nejlepších dezertů, který neurazí snad nikoho a vzhledem k tomu, že je léto – období svěžích chutí, tak se dneska pustíme do cheesecaku provoněného limetkou. Určitě nezaměňujte limetku za citrón, jelikož v chuti je to znát hodně – limetka je o dost jemnější a navíc k létu prostě patří.

Na těsto rozdrtíme sušenky válečkem, drobky nasypeme do mísy a přidáme změklé máslo. Rukou vypracujeme hladké těsto, kterým vyložíme dno předem vymazané formy. Troubu si dáme rozehřát na 170 stupňů.

Na náplň smícháme v misce tvaroh, ricottu, cukr a kůru se šťávou z jedné limetky. Všechno pořádně promícháme v hladkou hmotu. Nakonec přidáme vejce a opět pořádně promícháme.

Hotovou směs nalijeme do formy na sušenkový základ a několikrát s formou opatrně bouchneme o pult, aby vyšly na povrch bubliny a cheesecake nám pak nepopraskal.

Pečeme asi 40 minut na170 stupňů. Upečený cheesecake je shora nazlátlý a při zatřesení formou se klepe jako puding.

Po vychladnutí dozdobíme limetkou.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Sváťa Slezáková , Zrzka v kuchyni

    zavřít okno