Ingredience: | |
kakaové sušnky Derby | 1 balení |
máslo | 150 g |
plnotučný tvaroh | 500 g |
ricotta | 700 g |
cukr krupice | 150 g |
vejce | 3 ks |
limetka | 2 ks |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.
Dnešní recept na limetkový cheesecake není žádnou převratnou novinkou, ale jedná se o notoricky známou klasiku. Pro mne je cheesecake jeden z nejlepších dezertů, který neurazí snad nikoho a vzhledem k tomu, že je léto – období svěžích chutí, tak se dneska pustíme do cheesecaku provoněného limetkou. Určitě nezaměňujte limetku za citrón, jelikož v chuti je to znát hodně – limetka je o dost jemnější a navíc k létu prostě patří.
Na těsto rozdrtíme sušenky válečkem, drobky nasypeme do mísy a přidáme změklé máslo. Rukou vypracujeme hladké těsto, kterým vyložíme dno předem vymazané formy. Troubu si dáme rozehřát na 170 stupňů.
Na náplň smícháme v misce tvaroh, ricottu, cukr a kůru se šťávou z jedné limetky. Všechno pořádně promícháme v hladkou hmotu. Nakonec přidáme vejce a opět pořádně promícháme.
Hotovou směs nalijeme do formy na sušenkový základ a několikrát s formou opatrně bouchneme o pult, aby vyšly na povrch bubliny a cheesecake nám pak nepopraskal.
Pečeme asi 40 minut na170 stupňů. Upečený cheesecake je shora nazlátlý a při zatřesení formou se klepe jako puding.
Po vychladnutí dozdobíme limetkou.
Dobrou chuť!
Podrobné info: