Pažitka
Název:

Limonáda z domácího jahodového sirupu


Limonáda z domácího jahodového sirupu


Ingredience:
Ingredience:
jahody1 kg
cukr moučka900 - 1300 g
kyselina citronová3 g
šťáva z půlky citronu dle chuti
Postup přípravy:

S domácím sirupem si můžete dopřát poctivou limonádu kdy budete chtít. Skvěle se hodí například na dětskou oslavu.

Očištěné jahody pokrájíme nebo rozmačkáme a zasypeme cukrem a necháme 3-4 dny odležet v chladu. Občas promícháme. Poté scedíme šťávu a přes plátýnko vymačkáme i stavu, která zbyla v jahodách. Do přeceděné šťávy přidáme kyselinu citronovou a rychle ji zahřejeme na teplotu 85 stupňů. Pokud nemáte teploměr, stačí zahřát tak, aby se objevila pěna, a těsně před varem vypneme. Přidáme šťávu z půlky citronu a ihned naléváme do vypláchnutých nahřátých lahví a uzavřeme. Necháme vychladnout a pak mícháme s vodou, ledem a čímkoli dalším na co máme chuť.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno