Pažitka
Název:

Limoncelo Pasta - Těstoviny s citronovou omáčkou

vegetariánský recept


Limoncelo Pasta - Těstoviny s citronovou omáčkou


Ingredience:
těstoviny - nejlépe semolinové1 balíček
citrónová šťáva (cca 5 citrónů)100 ml
čerstvá smetana350 ml
strouhaná kůra z poloviny Bio citrónu1/2 ks
strouhaný parmazán5 lžic
hladkolistá petržel hrstka
sůl špetka
bílý pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Letní těstoviny, které díky chuti citrónu osvěží.

Přivedeme k varu smetanu, osolíme jí a opepříme, přilijeme citronovou šťávu a strouhanou kůru. Přidáme těstoviny, které jsme předtím uvařili v mírně osolené vodě „al dente“.

Sundáme ze sporáku a vhodíme parmazán a promícháme. Parmazán nasákne tekutinu a jakoby ztvarohovatí. Prosypeme nakrájenou petrželkou, trochu si necháme na dozdobení na talíři. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Soňa Dvořáková

    zavřít okno