

| Ingredience: | |
| lín (cca 1/2 kg) | 1 ks |
| schwarzwaldská šunka | 100 g |
| máslo | dle potřeby |
| citronová šťáva | dle chuti |
| provensálské koření | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Příloha: | |
| brambory | dle potřeby |
| máslo | 2 plátky |
| petrželka | hrst |
| sůl | dle chuti |
Tohle jsou opravdové, voňavé rybí hody. Odolal by snad jen zarytý odpůrce ryb. My jsme si tedy smlsli všichni, včetně dcerky.
Vykuchaného a omytého lína osolíme zevnitř i zvenku, pokapeme citrónovou šťávou, zlehka opepříme a do břicha dáme několik plátků másla. Zabalíme z obou stran do schwarzwaldské šunky. Posypeme ještě provensálských kořením a dáme do vymazaného pekáčku. Zlehka podlijeme (1 deci vody) a zakryté pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Na posledních 10 minut odkryjeme, aby byla šunka křupavá. Podávala jsem s třepanými bramborami, což jsou jen vařené brambory, do kterých se přidají dva plátky másla, hrstka nasekané petrželky, sůl a pevně zavřeným hrncem se třepe do všech stran tak dlouho, dokud se nevytvoří spojená směs. Přeji všem dobrou chuť!
Podrobné info: