Pažitka
Název:

Lín ve schwarzwaldské šunce, třepané brambory s petrželkou


Lín ve schwarzwaldské šunce, třepané brambory s petrželkou


Ingredience:
Ingredience:
lín (cca 1/2 kg)1 ks
schwarzwaldská šunka100 g
máslo dle potřeby
citronová šťáva dle chuti
provensálské koření dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Příloha:
brambory dle potřeby
máslo2 plátky
petrželka hrst
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tohle jsou opravdové, voňavé rybí hody. Odolal by snad jen zarytý odpůrce ryb. My jsme si tedy smlsli všichni, včetně dcerky.

Vykuchaného a omytého lína osolíme zevnitř i zvenku, pokapeme citrónovou šťávou, zlehka opepříme a do břicha dáme několik plátků másla. Zabalíme z obou stran do schwarzwaldské šunky. Posypeme ještě provensálských kořením a dáme do vymazaného pekáčku. Zlehka podlijeme (1 deci vody) a zakryté pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Na posledních 10 minut odkryjeme, aby byla šunka křupavá. Podávala jsem s třepanými bramborami, což jsou jen vařené brambory, do kterých se přidají dva plátky másla, hrstka nasekané petrželky, sůl a pevně zavřeným hrncem se třepe do všech stran tak dlouho, dokud se nevytvoří spojená směs. Přeji všem dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno