Pažitka
Název:

Linecké cukroví


Linecké cukroví


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka600 g
moučkový cukr200 g
změklé máslo300 g
vejce2 ks
uvařené žloutky2 ks
vanilkový lusk1 ks
prášek do pečiva1 lžička
Postup přípravy:

Linecké cukroví by o Vánocích nemělo chybět. Je to klasické cukroví, které k Vánocům prostě patří. Vyzkoušejte jej podle originálního rakouského receptu.

Mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, najemno nastrouháme žloutek, nakrájíme máslo a přidáme semínka z vanilkového lusku. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme 2 hodiny ztuhnout v lednici.
Těsto rozválíme na plát široký 3 mm. Vykrajujeme kolečka. U poloviny koleček vykrojíme i střed. Klademe na plech vyložený pečicím papírem s nepříliš velkými mezerami. Pečeme 12 až 15 minut v troubě vyhřáté na 165°C. Necháme vychladnout na roštu. Kolečka spojujeme pikantnější marmeládou. Necháme odležet alespoň 5 dnů.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno