

| Linecké těsto: | |
| hladká mouka | 500 g |
| vejce | 2 ks |
| změklý tvaroh | 250 g |
| moučkový cukr | 250 g |
| jemně nastrouhaná kůra z citronu | 1/2 ks |
| Mandlová náplň: | |
| máslo | 125 g |
| mandlová mouka (=jemně mleté mandle) | 125 g |
| moučkový cukr | 125 g |
| vejce | 2 ks |
| hladká mouka | 10 g |
| ovoce (maliny, jahody, hrušky, fíky...) | dle potřeby |
Tyto košíčky vám naprosto učarují. Aspoň u mě se tak stalo. Kombinace křehkého lineckého těsta, jemného mandlového krému a šťavnatého ovoce je naprosto neodolatelná.
PŘÍPRAVA LINECKÉHO TĚSTA:
Vypracujte cukr s máslem a přidejte vejce. Do směsi připojte mouku s citronovou kůrou a hněťte tak dlouho, dokud nemáte hladké těsto (ne však příliš dlouho, jinak bude pružit a to nechceme). Těsto zabalte do freshfolie jako placku a dejte do lednice.
PŘÍPRAVA MANDLOVÉ NÁPLNĚ:
Smíchejte všechny ingredience a vyšlehejte hladkou směs :)
DOKONČENÍ KOŠÍČKŮ:
Vychlazené těsto vyválejte na asi 4 mm silnou placku a vykrajujte kolečka, která napěchujte do formiček na košíčky (pokud je nemáte, udělejte je ve formě na muffiny – nebudou mít tak hezký tvar, ale dá se to). Pomocí zdobícího sáčku naplňte dna košíčků mandlovým krémem a poklaďte ovocem. Pečte na 160 stupňů, dokud krém není zlatavý a pevný na povrchu.