Pažitka
Název:

Linecké košíčky s mandlovým krémem a ovocem


Linecké košíčky s mandlovým krémem a ovocem


Ingredience:
Linecké těsto:
hladká mouka500 g
vejce2 ks
změklý tvaroh250 g
moučkový cukr250 g
jemně nastrouhaná kůra z citronu1/2 ks
Mandlová náplň:
máslo125 g
mandlová mouka (=jemně mleté mandle)125 g
moučkový cukr125 g
vejce2 ks
hladká mouka10 g
ovoce (maliny, jahody, hrušky, fíky...) dle potřeby
Postup přípravy:

Tyto košíčky vám naprosto učarují. Aspoň u mě se tak stalo. Kombinace křehkého lineckého těsta, jemného mandlového krému a šťavnatého ovoce je naprosto neodolatelná.

PŘÍPRAVA LINECKÉHO TĚSTA:
Vypracujte cukr s máslem a přidejte vejce. Do směsi připojte mouku s citronovou kůrou a hněťte tak dlouho, dokud nemáte hladké těsto (ne však příliš dlouho, jinak bude pružit a to nechceme). Těsto zabalte do freshfolie jako placku a dejte do lednice.

PŘÍPRAVA MANDLOVÉ NÁPLNĚ:
Smíchejte všechny ingredience a vyšlehejte hladkou směs :)

DOKONČENÍ KOŠÍČKŮ:
Vychlazené těsto vyválejte na asi 4 mm silnou placku a vykrajujte kolečka, která napěchujte do formiček na košíčky (pokud je nemáte, udělejte je ve formě na muffiny – nebudou mít tak hezký tvar, ale dá se to). Pomocí zdobícího sáčku naplňte dna košíčků mandlovým krémem a poklaďte ovocem. Pečte na 160 stupňů, dokud krém není zlatavý a pevný na povrchu.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Chotová

    zavřít okno