

| Ingredience: | |
| mouka (špaldová typ 630 + 100g pohanková) | 210 g |
| žloutek | 1 ks |
| povolené máslo | 105 g |
| třtinový cukr (namletý na moučku) | 51 g |
| pomerančová kůra z bio pomeranče | 1 lžička |
| šťáva z pomeranče | 1 lžička |
| rybízová marmeláda | na slepování |
Druhým nejoblíbenějším cukrovím v naší rodině je linecké. Lineckému se však u nás neřekne jinak než slepované. Nejlépe chutná s domácí rybízovou marmeládou, která tak říkajíc štípne. Nemusím mít strach, že by tento druh vánočního cukroví zůstal nedotknutý, protože pokud jde o rychlost, tak mizí doslova světelnou rychlostí.
V míse smícháme prosátou mouku, žloutek, povolené máslo, třtinový cukr, pomerančovou kůru a šťávu a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který minimálně na 2 hodiny uložíme do lednice. Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 5-6 minut.
Po upečení necháme vychladnout a slepujeme rybízovou marmeládou.
Podrobné info: