

| Ingredience: | |
| těstoviny linguine | dle potřeby |
| slávky precizně očištěné | 6 ks |
| tygří krevety | 4 ks |
| mořské plody | 10 dkg |
| suché víno | 2 dcl |
| šlotka | 2 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| petrželka a bazalka | snítka |
| olivový olej | 1 lžíce |
| šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
| parmigiano reggiano | na posypání |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
Postavte dostatečné množství vody na těstoviny a dejte je vařit podle návodu. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, až začne sklovatět přihoďte nasekaný česnek a krátce osmahněte. Přidejte mořské plody a zalijte vínem a citrónem a přidejte slávky. Minutku prohřívejte a přidejte krevety. Prohřívejte dalších cca 5 minut přikryté (až se otevřou slávky). Přidejte 3/4 nasekaných bylinek, osolíme a opepříme a odstavíme. Vložíme uvařené těstoviny a opatrně promícháme. Servírujeme jemně posypané sýrem a zbytkem bylinek.