Pažitka
Název:

Lískooříškový krém


Lískooříškový krém


Ingredience:
Ingredience:
lískové oříšky2 šálky
vanilkový extrakt2 lžíce
kvalitní kakao4 lžíce
sůl špetka
Postup přípravy:

Milujete Nutellu? V tom případě vyzkoušejte můj lískooříškový krém!!! Nejen, že je chuťově mnohem lepší, ale neobsahuje více než čtyři ingredience a žádný cukr...no není to sen?! Ten kdo miluje chuť lískových oříšků a čokolády si ho prostě musí zamilovat. 
Upozornění: silně návykové!! 

Lískové oříšky vysypeme na plech a pečeme na 200 stupňů cca 10 minut. Oříšky během této chvilku získají úžasnou chuť a především je díky tomu snadno zbavíme slupky. Po vyjmutí z trouby oříšky promneme v dlaních, dokud se slupka neodrolí. Když na některém oříšku kousek slupky zbude, vůbec nic se neděje.

Vychladlé oříšky vsypeme do výkonného mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nezačnou uvolňovat olej a jejich konzistence nezačne být krásně hladká a krémová. V tuto chvíli přisypeme kakao, vanilkový extrakt a špetku soli a společně ještě několik minut mixujeme, abychom získali hladkou a krémovou konzistenci. Krém můžete dosladit lžičkou medu nebo rýžového sirupu, pokud máte raději sladší chuť. Já raději upřednostňuji silnou chuť kakaa a pražených ořechů.
Hotový krém už jen přendáme do skleničky a rychle zavřeme a uklidíme do lednice (v jiném případě totiž hrozí okamžitá spotřeba :D).

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno