

| Ingredience: | |
| polohrubá mouka | 20 dkg |
| máslo rozpuštěné | 7 dkg |
| cukr | 7 dkg |
| sůl | špetka |
| prášek do pečiva | 1 balíček |
| droždí | 1 dkg |
| mléko | 1/4 l |
| vejce | 1 ks |
| Drobenka: | |
| polohrubá mouka | 14 dkg |
| cukr krupice | 10 dkg |
| tuk (máslo či Hera) | 10 dkg |
| ovoce (černý rybíz, borůvky, červený rybíz, ostružiny...) | dle potřeby |
Rychlý, výborný koláč s ovocem snad nezůstane ležet ladem na žádném stole domácnosti. Natrhejte ovoce na zahrádce a jdeme péct.
Nejprve si připravíme kvásek z droždí se lžičkou cukru a 2 lžičkami vlažného mléka. Až nám kvásek vzejde, smícháme s ostatními surovinami. Těsto je poměrně řídké, proto vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáč (můžeme samozřejmě použít i pečící papír), poházíme drobným ovocem (černý rybíz, borůvky, červený rybíz, ostružiny atd.), posypeme drobenkou a dáme péci na 160°C na cca 30 min. (samozřejmě zkoušíme špejlí, každému peče trouba trošku jinak).
Drobenku si připravíme tak, že všechny suroviny si nasypeme do mísy a prsty pěkně všechno dohromady rozžmouláme/rozdrobíme.
Podrobné info: