Pažitka
Název:

Litý koláč s ovocem


Litý koláč s ovocem


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka20 dkg
máslo rozpuštěné7 dkg
cukr7 dkg
sůl špetka
prášek do pečiva1 balíček
droždí1 dkg
mléko1/4 l
vejce1 ks
Drobenka:
polohrubá mouka14 dkg
cukr krupice10 dkg
tuk (máslo či Hera)10 dkg
ovoce (černý rybíz, borůvky, červený rybíz, ostružiny...) dle potřeby
Postup přípravy:

Rychlý, výborný koláč s ovocem snad nezůstane ležet ladem na žádném stole domácnosti. Natrhejte ovoce na zahrádce a jdeme péct.

Nejprve si připravíme kvásek z droždí se lžičkou cukru a 2 lžičkami vlažného mléka. Až nám kvásek vzejde, smícháme s ostatními surovinami. Těsto je poměrně řídké, proto vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáč (můžeme samozřejmě použít i pečící papír), poházíme drobným ovocem (černý rybíz, borůvky, červený rybíz, ostružiny atd.), posypeme drobenkou a dáme péci na 160°C na cca 30 min. (samozřejmě zkoušíme špejlí, každému peče trouba trošku jinak).

Drobenku si připravíme tak, že všechny suroviny si nasypeme do mísy a prsty pěkně všechno dohromady rozžmouláme/rozdrobíme.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Dobiášová

    zavřít okno