

| droždí | 15 g |
| cukr | 30 g |
| hladká mouka | 250 - 300 g |
| mléko | 1/2 l |
| vejce | 1 ks |
| sůl | špetka |
| citronová kůra | dle chuti |
| kysaná smetana | 1 kelímek |
| vanilkový cukr | dle chuti |
| ovoce | na ozdobení |
| Ingredience: |
Den můžete začít sladkou snídaní v podobě lívanečků, nebo si je dát po obědě jako dezert....
Droždí rozmícháme s troškou cukru a mouky, přidáme část vlažného mléka, dobře rozmícháme a zakryté necháme kynout. Poté přidáme špetku soli, citronovou kůru, vejce, ostatní cukr, a střídavě mouku a mléko, dokud nám nevznikne těsto bez žmolků. Vzniklé těsto zakryjeme a necháme asi půl hodiny kynout. Pak tvoříme lívance a smažíme na lívanečníku. Kysanou smetanu osladíme vanilkovým cukrem. Můžeme ozdobit ovocem dle své chuti či možností. Z tohoto množství připravíte asi 10 lívanečků.
Podrobné info: