Pažitka
Název:

Lívanečky z hrášku a máty


Lívanečky z hrášku a máty


Ingredience:
Ingredience:
mražený hrášek1 balení (400-500g)
ricotta250 g
vejce4 ks
cibule1 ks
česnek2 stroužky
nasekaná máta velká hrst
hladká mouka60 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Nadýchané a měkounké hráškové lívance, člověka ta jejich měkkost až překvapí. Máta hrášku dodá příjemnou svěžest a jejich barva je úplně svěže zelená a to se v zimě cení. Abych u té plotny nevystála důlek, tak jsem je upekla v troubě a výsledek byl vynikající.

Hrášek necháme povolit a rozmixujeme v mixéru na jemno, pokud budou ve směsi drobné kousky, nevadí to. Na pánvi orestujeme cibulku nakrájenou na jemno. Smícháme hrášek, cibulku, prolisovaný česnek, nasekanou mátu, vejce a mouku. Ochutím solí a pepřem. Jako poslední přidáme ricottu, kterou se snažíme vmíchat jen jemně, tak aby v těstě zůstaly malé kousky.

Peču v předehřáté troubě na 160°C dozlatova. Té mé troubě to trvalo necelých dvacet minut.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno