Pažitka
Název:

Lívanečky z quinoy

vegan, vegetariánské, intolerance laktózy, bezlepkové, bez cukru


Lívanečky z quinoy


Ingredience:
Ingredience:
quinoa1/2 hrnku
voda1/2 hrnku
lněné semínko1 lžíce
olej1 lžíce
sůl špetka
skořice1/2 lžičky
Postup přípravy:

S bezlepkovými recepty jako by se u mě poslední dobou roztrhl pytel, nemyslíte? Ani další recept nebude jiný... Ale dopředu musím říct, že je to opravdu pecka. Lívance z quinoy, naprosto bez jakékoliv mouky a přitom chuťově dokonalé! A přitom příprava je tak jednoduchá. Doporučuji dělat opravdu malé lívanečky a nechat pořádně propéct, pak se Vám nebudou trhat. Pokud chcete servírovat naslano, tak pouze vynechejte skořici. A pokud budete recept zkoušet, nezapomeňte mi napsat, jak Vám chutnalo. Krásný den a teď už hurá na samotný recept...

Postup je naprosto jednoduchý. Večer zalijte quinou vodou a nechte do rána nabobtnat. Poté přidejte lněné semínko, olej, sůl a skořici a pořádně promixujte, dokud nezískáte kaši. Pokud se Vám zdá těsto moc husté, přidejte trošku vody. Kdo už někdy lívance dělal, tak ví, jakou konzistenci by zhruba těsto mělo mít. Těsto musí být hustší než na palačinky, ale zas ne moc, pořád musí být tekuté...
Těsto nechte alespoň 10 minut odpočívat a pak za pomocí lžíce dávkujte na rozpálenou a troškou oleje vytřenou pánví těsto ze kterého tvarujte malé lívanečky. Pečte z jedné strany dokud těsto se těsto na povrchu nepropeče a až poté otočte a lívance dopečte.
Servírujte teplé s marmeládou, tahini a borůvkami.
Mňam a dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno