Pažitka
Název:

LOHIKEITTO - Lososová polévka


LOHIKEITTO - Lososová polévka


Ingredience:
Ingredience:
losos (filet)450 g
brambory450 g
mrkev1 ks
rybí vývar (zeleninový, kuřecí)1,2 l
smetana ke šlehání250 ml
máslo (ideálně přepuštěné)50 g
pórek1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
čerstvý kopr k podávání
Postup přípravy:

Smetanová lososová polévka s koprem v poslední době kouká z každého časopisu. Tahle verze je z Apetitu a kombinace lososa, kopru a brambor je podle mé chuti neodolatelná.

Navíc je to takové na první pohled luxusní jídlo a přitom vám na něj stačí jeden vařič.

Ideální třeba na víkendové vaření na chalupě.

V hrnci rozehřejte máslo a přidejte na tenká kolečka krájený pórek (pouze bílou a světle zelenou část). Na mírném ohni nechte asi 7 minut zesklovatět (pozor, pórek by neměl zhnědnout ani se připéct).

Mrkev nakrájejte na tenká kolečka a brambory na kostičky.

Do hrnce přilijte vývar, přidejte nakrájenou zeleninu a vařte na středním plameni 20 minut, nebo dokud nejsou brambory skoro hotové.

Lososa zbavte kůže a případných kostí. Pokrájejte na kostky a přidejte do hrnce. Přilijte i smetanu a přiveďte k varu. Poté ihned stáhněte z ohně, chvilku počkejte, ať není polévka úplně vařící a přidejte nadrobno posekaný kopr. Podle chuti osolte a opepřete. Nechte chvilku odstát, ať se polévka koprem krásně provoní (tak 10 minut) a můžete podávat.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno