

| Ingredience: | |
| olivový olej | dle potřeby |
| plátky lososa | 4 ks (200g) |
| citron | 1 ks |
| čerstvý tymián | pár větviček |
| himalájská sůl | dle chuti |
| Příloha: | |
| brambory | dle potřeby |
| himalájská sůl | dle chuti |
| bílý jogurt | 1 ks |
| čerstvá bazalka | dle chuti |
| čerstvá pažitka | dle chuti |
Losos patří mezi naše nejoblíbenější ryby, necháváme si jej dovážet z Makra. S kvalitou ryb jsem velmi spokojená.
Nejvíce nám chutná losos na tymiánu s citronem. To je variace, kterou používám často. Příloha mě už však nebavila a rozhodla jsem se pro změnu a musím říct, že tato změna mi velmi zachutnala a k lososu mě velmi baví.
Lososa si očistíme od případných kostí, omyjeme, osušíme. Minimálně hodinu předem namarinujeme. Já jej vždy osolím, zakapu citronem, položím na něj natrhaný tymián, překryji alobalem a vložím do lednice.
Mezitím si připravíme přílohu. Oškrábeme brambory, nakrájíme, osolíme a dáme vařit.
Když jsou brambory měkké, přecedíme je, necháme chvíli vychladnout. Následně již jen přidáme dle vlastní chuti posekané čerstvé bylinky, dosolíme a přidáme bílý jogurt.
Na pánev si dáme olivový olej, necháme jej rozehřát a opečeme lososa s obou stran. Já začínám kůží dolů, tymián při pečení ponechávám.
Dobrou chuť
Podrobné info: