Pažitka
Název:

Losos na bylinkách s bramborem, jogurtem, bazalkou a pažitkou

ve verzi pro ABKM, bez lepku a vajec


Losos na bylinkách s bramborem, jogurtem, bazalkou a pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej dle potřeby
plátky lososa4 ks (200g)
citron1 ks
čerstvý tymián pár větviček
himalájská sůl dle chuti
Příloha:
brambory dle potřeby
himalájská sůl dle chuti
bílý jogurt1 ks
čerstvá bazalka dle chuti
čerstvá pažitka dle chuti
Postup přípravy:

Losos patří mezi naše nejoblíbenější ryby, necháváme si jej dovážet z Makra. S kvalitou ryb jsem velmi spokojená.
Nejvíce nám chutná losos na tymiánu s citronem. To je variace, kterou používám často. Příloha mě už však nebavila a rozhodla jsem se pro změnu a musím říct, že tato změna mi velmi zachutnala a k lososu mě velmi baví.

Lososa si očistíme od případných kostí, omyjeme, osušíme. Minimálně hodinu předem namarinujeme. Já jej vždy osolím, zakapu citronem, položím na něj natrhaný tymián, překryji alobalem a vložím do lednice.
Mezitím si připravíme přílohu. Oškrábeme brambory, nakrájíme, osolíme a dáme vařit.
Když jsou brambory měkké, přecedíme je, necháme chvíli vychladnout. Následně již jen přidáme dle vlastní chuti posekané čerstvé bylinky, dosolíme a přidáme bílý jogurt.

Na pánev si dáme olivový olej, necháme jej rozehřát a opečeme lososa s obou stran. Já začínám kůží dolů, tymián při pečení ponechávám.

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno