

| Ingredience: | |
| losos | 2 ks |
| České Ghíčko | dle potřeby |
| česnek | 3 stroužky |
| směs vlastního koření | dle chuti |
| limetka | 1/2 ks |
| citron | 1/2 ks |
| brambory | dle potřeby |
| pažitka | dle potřeby |
| banánová šalotka | dle potřeby |
Lososa máme strašně rádi a vždy přemýšlím jak jej připravit, aby nám nezevšedněl. Čerstvé bylinky s citróny a limetkami nakoupeny, zásoba lososa v mrazáku tak s chutí do toho.
Připravíme si směs bylinek - nejvíce tymiánu. Dále přidáme rozmarýn, pažitku a bazalku. Pár snítků, lístečků, nepřeháníme, chceme si vychutnat rybu.
Koření zamícháme společně se šťávou z citrónu a limetky. Lososa osolíme a polijeme směsí bylinek, citrónu a limetky. Zakryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Rozehřejeme si České Ghičko, opečeme oloupaný česnek, který vyjmeme a na výpeku z česneku opečeme lososa.
Příloha:
Uvaříme si brambory, rozšťoucháme, přidáme čerstvou pažitku. Orestujeme si na Českém Ghíčku banánovou šalotku a přidáme do rozšťouchaných brambor. V případě potřeby přisolíme či přidáme ještě lžíci Českého Ghíčka.