Pažitka
Název:

Losos na bylinkách v citrusové šťávě se šťouchanými bramborami, šalotkou a pažitkou


Losos na bylinkách v citrusové šťávě se šťouchanými bramborami, šalotkou a pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
losos2 ks
České Ghíčko dle potřeby
česnek3 stroužky
směs vlastního koření dle chuti
limetka1/2 ks
citron1/2 ks
brambory dle potřeby
pažitka dle potřeby
banánová šalotka dle potřeby
Postup přípravy:

Lososa máme strašně rádi a vždy přemýšlím jak jej připravit, aby nám nezevšedněl. Čerstvé bylinky s citróny a limetkami nakoupeny, zásoba lososa v mrazáku tak s chutí do toho.

Připravíme si směs bylinek - nejvíce tymiánu. Dále přidáme rozmarýn, pažitku a bazalku. Pár snítků, lístečků, nepřeháníme, chceme si vychutnat rybu.
Koření zamícháme společně se šťávou z citrónu a limetky. Lososa osolíme a polijeme směsí bylinek, citrónu a limetky. Zakryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Rozehřejeme si České Ghičko, opečeme oloupaný česnek, který vyjmeme a na výpeku z česneku opečeme lososa.

Příloha:
Uvaříme si brambory, rozšťoucháme, přidáme čerstvou pažitku. Orestujeme si na Českém Ghíčku banánovou šalotku a přidáme do rozšťouchaných brambor. V případě potřeby přisolíme či přidáme ještě lžíci Českého Ghíčka.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno