Pažitka
Název:

Losos na víně s tymiánem a s bramborem v troubě


Losos na víně s tymiánem a s bramborem v troubě


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej dle potřeby
losos650 g
tymián dle chuti
citron1/2 ks
sůl dle chuti
Rulandské šedé, bílé jakostní víno odrůdové polosuché dle potřeby
brambory dle potřeby
Postup přípravy:

Losos patří mezi naše oblíbené ryby, a když jsem dostala chuť na víno, blesklo mi hlavou, že by to vůbec nemuselo být špatné a jsem moc ráda, že jsem spojení ryby a vína riskla a my si opět moc pochutnali. Tymián nám na rybě nesmí chybět a stejně tak citron, určitě se k této kombinaci vrátím.

Omytého lososa naporcujeme, zbavíme případných kostí, osolíme, pokapeme citronem a na každý filet dáme větvičku čerstvého tymiánu, necháme marinovat, přiklopíme alobalem a dáme do lednice. S citronem nešetříme. Hodinu před pečením přidáme bílé víno, kterým lososa polijeme a necháme opět pod alobalem v lednici. Lososa vyjmeme z lednice a na rozehřátém olivovém oleji opečeme z obou stran. Podáváme s opečeným bramborem. Brambory jsem oloupala, rozkrájela, osolila, přidala větvičky tymiánu, zalila olivovým olejem a upekla dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno