

| Ingredience: | |
| losos | 4 steaky |
| bílý jogurt | 2 malé kelímky |
| hrubozrnná mořská sůl | 1 kg |
| citronová šťáva | dle chuti |
| pokrájený kopr | hrst |
| cukr | dle chuti |
| bílý pepř | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
Krásný podvečer přeji! Tak copak budete mít k večeři? U nás dnes pro změnu "rychlovka" - Losos pečený na soli s koprovým přelivem. Ač to vypadá složitě, nebojte se ničeho a vyzkoušejte, protože je to opravdu jednoduché, rychlé a výborné
Pekáček vysypeme hrubozrnnou solí, lososa na ní položíme kůží dolů a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut.
Přeliv je zcela jednoduchý, smícháme bílý jogurt se špetkou soli, cukru a bílého pepře, zakápneme citrónovou (limetkovou) šťávou a přidáme nakrájený kopr.
Podávat můžeme s uvařeným bramborem.