

| Ingredience: | |
| losos | 4 větší filety (nebo 8 malých) | 
| čočka | 100 g | 
| kořenová zelenina | 50 g | 
| cibule | 30 g | 
| česnek | 4 stroužky | 
| kuřecí vývar | 20 ml | 
| citron | 1 ks | 
| máslo | 2 lžíce | 
| mouka | 1 lžička | 
| cukr | 1 lžíce | 
| tymián | 2 větvičky | 
| sůl | špetka | 
| černý pepř | špetka | 
| ocet balsamiko | dle chuti | 
| čerstvá máta | na dochucení | 
| olej | trochu | 
Trošku divoká kombinace čočky a lososa, ale za to příjemně překvapující. Vřele doporučuji vyzkoušet. (u nás skoro vylízané talíře)
Čočkové ragú: 
 Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a kořenovou zeleninu na kostičky. V hlubší pánvi orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu a ještě chvíli dál restujeme. Poté přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme téměř do měkka a poté zahustíme jíškou. Poté ještě cca 10 minut provaříme. Hotovou čočku dochutíme balsamikem, cukrem, solí, pepřem, čerstvou citronovou kůrou a nakonec přidáme nasekanou čerstvou mátu. Před podáváním přimícháme ještě oříšek másla.
Losos: 
 Lososa osolíme a opepříme. Stranu s kůží posypeme moukou a dáme opéci do rozpáleného oleje na cca 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrcený česnek a tymián. Filety opečeme krátce i z druhé strany. Pánev odstavíme a necháme ještě chviličku "dopéct". Před podáváním pokapeme lososa citronovou šťávou.