Pažitka
Název:

Losos s hořčicí, koprem a petrželovými brambory


Losos s hořčicí, koprem a petrželovými brambory


Ingredience:
Ingredience:
lososový filet s kůží2 porce
citronová šťáva2 lžíce
himalájská sůl dle chuti
olivový olej1 - 2 lžíce
čerstvý sekaný kopr1 lžička
Bylinkový přeliv:
smetana ke šlehání200 ml
hrubozrnná hořčice2 lžičky
čerstvý nasekaný kopr4 lžíce
sekaná hladkolistá petržel2 lžíce
citronová šťáva1 lžička
himalájská sůl dle chuti
studené máslo1 lžička
Petrželové brambory:
horké uvařené brambory600 g
sekaná hladkolistá petržel hrst
smetana ke šlehání100 ml
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Máte rádi ryby? Pokud ano, určitě zkuste tento recept! Losos a kopr je osvědčená kombinace, takže si zaručeně pochutnáte.

K bramborům přidáme sůl, studenou smetanu a petržel. Vše lehce promícháme vařečkou, aby se brambory obalily, udržujeme v teple.

Lososa osušíme, osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Kůži lehce posypeme trochou sypké koprové nati. Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olej a maso opékáme nejprve kůží dolů asi čtyři minut. Pak je otočíme a další přibližně tři minuty dopečeme. Sejmeme z ohně a uložíme do tepla.

Do rybího výpeku přilijeme smetanu, lehce osolíme, přidáme hořčici a zakápneme citronovou šťávou. Když směs zhoustne, vsypeme petrželovou nať a kopr. Vypneme a nakonec do přelivu přidáme máslo a promícháme.

Okamžitě servírujeme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno