

| Ingredience: | |
| losos | 2 filety |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| ghí | trochu |
| Omáčka: | |
| větší pomeranč | 1 ks |
| koňak | pár kapek |
| med | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| tymián | pár snítek |
| citron | pár kapek |
| máslo | cca 20 g |
| ghí | 1 lžička |
| Hrášek: | |
| menší cibule | 1/2 ks |
| hrášek | cca 300 g |
| ghí | trochu |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
Ryba by neměla na našich stolech rozhodně chybět. proto přináším jeden jednoduchý recept na výborného lososa, který nadchne každého milovníka ryb. Děti ho milují samozřejmě též.
Postup přípravy omáčky:
Z pomeranče jsem nejdřív ostrouhala kůru a pokrájela. Pomeranč jsem poté rozdělila na poloviny, z nichž jednu jsem oloupala a pokrájela na kousky a dala spolu s kůrou opéct na rozehřáté ghí. Chvíli jsem opékala a poté přilila koňak a nechala odpařit. Pak jsem přidala vymačkanou šťávu z druhé poloviny pomeranče a uvedla do varu, pak jsem to přecedila přes sítko a trochu zredukovala šťávu, přidala tymián a med a nechala rozpustit. Dochutila jsem solí a pepřem. Pak jsem to vypnula, zakápla citronem a vmíchala studené máslo.
Postup přípravy lososa:
Filet z lososa osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na ghí nebo jiném tuku. Opékáme podle velikosti lososa asi 5-10 minut tak, aby nebyl syrový, ale nebyl vysušený. Nakonec zdobíme tymiánem.
Postup přípravy hrášku:
Cibuli nakrájíme nadrobno a na troše ghí ji opékáme do sklovata. poté přidáme hrášek a rychle zahřejeme, dokud není hrášek teplý, přidáme sůl a pepř a ihned vypínáme, aby nám hrášek neztratil krásně zelenou barvu.