Pažitka
Název:

Losos se smetanovo-pomerančovou omáčkou s koprem


Losos se smetanovo-pomerančovou omáčkou s koprem


Ingredience:
Ingredience:
smetana ke šlehání250 ml
pomeranč - šťáva z něj1/2 ks
máslo3 lžíce
sůl dle chuti
kopr hrst
filet z lososa3 porce
Postup přípravy:

Rybu s citronem všichni známe, co ji vyzkoušet s pomerančem a zjemnit smetanou?

Do 2 lžic rozpuštěného másla vhodíme kopr, orestujeme, zalijeme pomerančovou šťávou, zamícháme, podlijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí. Dle chuti dosolíme.

Lososa pečeme v troubě na pečícím papíru s máslem při 200 stupních asi 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno