Pažitka
Název:

Losos se smetanovým baby špenátem, slaninou a bramborovými noky


Losos se smetanovým baby špenátem, slaninou a bramborovými noky


Ingredience:
Ingredience:
losos2 porce
bramborové noky2 porce
baby špenát1 balení
střední cibule1 ks
česnek2 stroužky
slanina2 plátky
smetana100 ml
mořská sůl1 hrstička
pepř1 špetka
muškátový oříšek1 špetka
Postup přípravy:

Tento recept patří mezi mé oblíbené a dávám si ho ráda v restauraci, když zrovna nemám chuť experimentovat. S příchodem miminka však na návštěvy těchto podniků není tolik času, ani chuti. Málokdy se s dítětem najíte v klidu, aniž by se pokusilo restauraci zbourat. Proč si tedy neudělat toto výborné a jednoduché jídlo v pohodlí domova, kde nikoho křik dítěte nepohoršuje, no ne?!

Nakrájíme na jemno cibuli, česnek, slaninu (na kostičky) a vše dáme osmahnout na pánev, dokud směs nezezlátne. Následně přidáme špenát a necháme orestovat. Osolíme, přidáme pepř a muškátový oříšek. Asi po třech minutách zalijeme smetanou a dobře mícháme, dokud se smetana nezredukuje. Během toho všeho jsme si dali vařit osolenou vodu. Jakmile voda přijde k varu, vložíme noky a necháme vařit, dokud nevyplavou nahoru. (Asi 3 minuty), následně přecedíme.
Lososa připravíme tak, že ho ze všech stran osolíme mořskou solí. Následně opečeme z obou stran po třech minutách. U ryb začínáme vždy stranou, kde je ķůže.
Poté můžeme vše servírovat na předehřátý talíř.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno