

| Ingredience: | |
| losos | 200 g |
| cizrnová mouka hladká | dle potřeby |
| bazalka | 4 lístečky |
| sušená petrželová nať | špetka |
| tymián | dle chuti |
| limetka | 1/2 ks |
| citron | 1/2 ks |
| sůl | dle chuti |
| voda | dle potřeby |
| brambory | 2 - 3 ks |
| cibule | 1 ks |
| olivový olej | dle potřeby |
| Ghí | dle potřeby |
Rybičky my rádi a losos patří mezi naše nejoblíbenější. Neustále přemýšlím jak jej připravit, aby nás neomrzel. Dlouho jsem si hrála s představou, že mu opatřím nějaký župánek v podobě těstíčka, a když jsem začala experimentovat s cizrnovou moukou, tak mě blesknul hlavou nápad a župánek byl na světě.
Filet lososa omyjeme, osolíme, lehce pokapeme šťávou z citrónu a limetky, posypeme špetkou tymiánu, přiklopíme alobalem a necháme odležet dvě hodiny. Připravíme si těstíčko, ve kterém lososa obalíme. Na těstíčko budeme potřebovat šťávu z limetky, citrónu, pár lístečků bazalky, špetku sušené petrželky, tymián, vodu a cizrnovou mouku. Z uvedených surovin vytvoříme hustější těstíčko, ve kterém celého lososa obalíme. Dáme na rozehřátou pánev s olivovým olejem, kůží dolů, a rovnoměrně opečeme ze všech stran. Podáváme se šťouchaným bramborem. K uvařeným bramborám přidáme na Ghí orestovanou cibulku, dosolíme a promícháme.
Podrobné info: