Pažitka
Název:

Losos v listovém těstě


Losos v listovém těstě


Ingredience:
Ingredience:
mražené listové těsto (1 kousek ze 3)1 kousek
losos160 g
žampiony5 ks
mražený hrášek hrst
máslo kousek
sůl špetka
pepř špetka
vejce1 ks
šalotka1/2 ks
čerstvý špenát2 hrsti
Postup přípravy:

Špenát, žampiony a losos v jednom kabátku....

Žampiony jsme oloupali a nasekali nadrobno. Na másle jsme kousky opekli doměkka a přidali rozmražený hrášek. Lehce jsme tyhle dvě součásti ještě promačkali vidličkou, aby se hrášek nerozkutálel a začali sestavovat balíčky.

Listové těsto jsme rozváleli na obdélník a rozkrojili ho na poloviny. Na každou jsme položili kus ryby, osolili jí a převrstvili houbovou, hráškovou směsí. Po zabalení jsme oba balíčky potřeli rozšlehaným vejcem pro vyšší lesk a pekli na 180 °C do zlatava. Před servírováním jsme každý balíček rozkrojili vejpůl a zjistili, že se maso upeklo naprosto akurátně. Špenát jsme těsně před dopečením podusili na trošce másla s půlkou posekané šalotky doměkka.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lenka Bobková

    zavřít okno