

| Ingredience: | |
| filet z lososa bez kůže | 300 g |
| menší pórek | 1/2 ks |
| směs zeleniny (mrkev, celer, hrášek...) | 150 g |
| sušené houby | hrst |
| zeleninový vývar | 800 ml |
| ústřicová nebo rybí omáčka | 1 lžíce |
| olivový olej | 2 lžíce |
| máslo | 1 lžíce |
| petrželová nať | hrstka |
| pažitka | hrstka |
| mořská sůl | špetka |
| pepř | špetka |
Zajímavá kombinace lososa a hub v jedné polévce....
Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej + máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme, dokud se nepřestane losůsek stydět a svoji barvu z růžové nezmění na téměř bílou. Pak přidáme suché houbičky a 3 minutky společně restujeme. Přidáme zeleninu, pórek a zalijeme vývarem. Vaříme 15 až 20 minut, pokud zelenina a houby nezměknou. Můžeme přidat ústřicovou nebo rybí omáčku, ale taky nemusíme. V tom případě doladíme solí a pepřem a hojně zasypeme pažitkou a petrželovou natí.
Podrobné info: