Pažitka
Název:

Lososové burgery


Lososové burgery


Ingredience:
Ingredience:
zmražený losos (3 kostky)400 g
středně velké brambory6 ks
řapíkatý celer nastrouhaný nahrubo2 stonky
vejce1 ks
sypká červená paprika špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
strouhanka (nebo na zahuštění solamyl) na zahuštění a obalení
petrželka dle chuti
Na burgery:
houska4 ks
rajče2 ks
salát dle potřeby
okurka dle potřeby
čedar4 plátky
kečup dle chuti
Postup přípravy:

Pokud jste milovníci burgerů, třeba se nadchnete pro tuto variantu s lososem. Doma jsme si moc pochutnali.

Brambory uvaříme doměkka. Vychladlé rozmačkáme. Lososa necháme rozmrazit, nasekáme na malé kousíčky. Přidáme sůl, pepř, sypkou červenou papriku, nasekanou omytou petrželku, strouhanku (solamyl) a omytý, nahrubo nastrouhaný řapíkatý celer. Vše dobře promícháme a obalíme ve strouhance. Dáme na plech s pečícím papírem do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme jako karbanátky s kaší i jako lososové burgery. Udělala jsem karbanátky, tak i burgery. Na burgery: Čtyři karbanátky si dáme stranou. Navrch každého karbanátku položíme plátek čedaru a necháme pod grilem rozpéci. Kaiserky rozřízneme, spodní díl potřeme kečupem, vložíme salát, kolečka rajčátek (nebo okurek) a dál pak vložíme karbanátky s rozpečeným sýrem a ihned servírujeme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno