

| Ingredience: | |
| pstruh lososovitý | 2 porce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| máslo | dle potřeby |
| česnek | 2 stroužky |
| nasekaná petrželka | dle chuti |
| Pyré: | |
| brokolice | dle potřeby |
| vývar | dle potřeby |
| máslo | kousek |
| cibule | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| smetana | dle potřeby |
Miluji ryby a snažím se, aby byly na u nás na stole a v jídelníčku zařazeny alespoň jednou týdně.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené růžičky brokolice, osolíme a zalijeme trochou vývaru.
Povaříme, pak přidáme smetanu a rozmixujeme.
Pstruha osolíme po obou stranách a opepříme.
Porce pstruha položíme kůží dolů na rozehřátý olej a přidáme rozmáčklé stroužky česneku, kousek másla a nasekanou petrželku. Kůži opečeme do křupava a obrátíme.
Na talíři posypeme nasekanou petrželkou.
Podrobné info: