losos (ocasní část) | 300 g |
šalotka (já použila bílé části 3 jarních cibulek) | 2 ks |
toast bez kůrky | 2 ks |
bílek | 1 ks |
čerstvá bazalka (dostatečné množství) | hrst |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Studená bazalková omáčka: | |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
čerstvá bazalka | hrst |
česnek | 1 stroužek |
šťáva z limetky + trochu kůry | 1 lžička |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Ingredience: |
Rybí burger? Zase taková rarita to ve světě gastronomie není.
Lososa zbavíme kůže a tuku a pokrájíme na malé kostičky. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, natrhanou bazalku, na malé kostičky nakrájené tousty, sůl a pepř. Bílek trochu našleháme a vmícháme do směsi. Dáme na chvíli do lednice.
Mezitím si připravíme bazalkovou omáčku. Pohlreich dělal z majonézy, já použila zakysanou smetanu. Do smetany vmícháme čerstvou bazalku, šťávu a kůru z limetky, osolíme, opepříme a přidáme jeden utřený stroužek česneku.
Na pánvi si rozpálíme olej, ze směsi si utvoříme burgery a opečeme z obou stran cca 3 minuty.