Pažitka
Název:

Lososový burger podle Zdeňka Pohlreicha


Lososový burger podle Zdeňka Pohlreicha


Ingredience:
losos (ocasní část)300 g
šalotka (já použila bílé části 3 jarních cibulek)2 ks
toast bez kůrky2 ks
bílek1 ks
čerstvá bazalka (dostatečné množství) hrst
sůl špetka
pepř špetka
Studená bazalková omáčka:
zakysaná smetana1 kelímek
čerstvá bazalka hrst
česnek1 stroužek
šťáva z limetky + trochu kůry1 lžička
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Rybí burger? Zase taková rarita to ve světě gastronomie není.

Lososa zbavíme kůže a tuku a pokrájíme na malé kostičky. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, natrhanou bazalku, na malé kostičky nakrájené tousty, sůl a pepř. Bílek trochu našleháme a vmícháme do směsi. Dáme na chvíli do lednice.
Mezitím si připravíme bazalkovou omáčku. Pohlreich dělal z majonézy, já použila zakysanou smetanu. Do smetany vmícháme čerstvou bazalku, šťávu a kůru z limetky, osolíme, opepříme a přidáme jeden utřený stroužek česneku.
Na pánvi si rozpálíme olej, ze směsi si utvoříme burgery a opečeme z obou stran cca 3 minuty.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno