

| Ingredience: | |
| čerstvý losos bez kůže | 300 g | 
| lučina | 50 g | 
| cibule nebo šalotka | 1 ks | 
| dijonská hořčice | 1 lžička | 
| šťáva z citronu | 1/2 ks | 
| petrželka | hrstka | 
| mořská sůl | špetka | 
| čerstvě mletý pepř | špetka | 
Pokud jste, stejně jako já, přes vánoční svátky nedbali na linii, určitě oceníte recept na lehký a zdravý tataráček z lososa. Ideální jídlo na lehkou večeři, nebo výborný tip na pohoštění. =) Vyzkoušet ho můžete již zítra. =)
Lososa naškrábejte menším ostrým nožíkem najemno. Cibuli nebo šalotku nakrájejte na drobné kostičky. Petrželku také nasekejte nadrobno. Naškrábané maso z lososa dejte do misky a smíchejte ho s cibulí a petrželkou. Přidejte lučinu, hořčici a vymáčkněte půlku citronu. Osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a můžete podávat, nejlépe s opečeným toustíkem nebo bagetkou. =)
Podrobné info: