Pažitka
Název:

Lososový tataráček s kapary


Lososový tataráček s kapary


Ingredience:
Ingredience:
lososcca 500 g
šalotka2 ks
kopr5 sníte
kapary2 lžičky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
citronová šťáva dle chuti
balzamikový ocet pár kapek
bílá bageta nebo toast dle potřeby
Postup přípravy:

Poslední den v roce si má člověk užít a u nás oslava už začala. Na rozjezd jsme si zvolili něco lehčího, a to lososový tataráček. Přiznám se, že ho mám moc ráda a s chutí si jej udělám i mimo jakoukoliv slavící příležitost. Kdo má rád rybu, je to určitě dobrá volba. Tento byl v režii mého manžela a musím konstatovat, že se mu opravdu povedl.

Lososa si očistíme, zbavíme kůře na buď nadrobno nakrájíme, nebo naškrábeme vidličkou. Připraveného lososa dáme do mísy a přidáme najemno nasekanou šalotku, nakrájené kapary a osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou a balzamikovým octem. Promícháme a před podávání dáme do lednice. Podáváme na opečené bagetce nebo toastu. Nakonec ozdobíme kaparkou, koprem a případně šalotkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno